beste kerstverhalen

5 bijzondere kerstverhalen: over stripteases en foute truien

Bijzondere kerstverhalen

Kerst vieren we in Nederland meestal groots. De euro’s mogen rollen tijdens het doen van onze kerstinkopen en de tafels staan vol lekkers, terwijl onder de boom glanzende pakjes liggen te wachten op een nieuwe eigenaar. Het klinken van de glazen, proosten op een fantastische kerst en consumeren van dat heerlijke viergangendiner lijken knus en warm. Maar intussen doet die sneer van je schoonmoeder een flinke aanslag op je zelfbeheersing, stoort je ongemanierde zwager met zijn foute opmerkingen je mateloos of heb je geen idee hoe je kunt aanhaken op de gaande gesprekken, omdat ze buiten je interesseveld liggen. Misschien ben je stikzenuwachtig omdat je voor het eerst bij zijn familie op bezoek mag en stoot je bij binnenkomst de antieke Mingvaas van het dressoir. Of wat dacht je van een striptease waarbij zijn lichaam alleen bedekt is door een kerstmuts? Ik verzamelde 5 kerstverhalen voor je.

Alsof ik in Bridget Jones speelde

Patricia: ‘Kerst staat voor mij gelijk aan glitters en chique. Je kan je dus wel voorstellen hoe ik keek toen ik ontdekte dat mijn schoonfamilie -maar echt iedereen, zonder uitzondering!- de kersttraditie heeft om van die foute gebreide truien te dragen met rendieren, sneeuwpoppen en Kerstmannen. Hoe lief ik die mensen ook vind, daar doe ik dus mooi niet aan mee!’

Ergernissen aan die veelvraat

Milou: ‘In principe heb ik een heel fijne familie en ook mijn eigen schoonfamilie is lief. Eigenlijk is er maar één persoon die met kerst irritatie opwekt: mijn oom. Hij lijkt soms wel te vrezen voor een acute apocalyps, zoveel schept hij op. Ik vind het vooral jammer voor de persoon die heeft gekookt; je wil als gastheer of -vrouw toch niet dat één van je gasten tekort komt. Ook zijn bierconsumptie ligt hoger dan gemiddeld, hij tikt zo vier tot vijf flesjes per uur weg. Wat me het meest stoort is dat hij hiermee niks lijkt te geven om samen zijn met kerst, maar vooral om zoveel mogelijk binnen te krijgen.’

Verschrikkelijke Schoonmoeder

Andrea: ‘Ieder jaar verrast mijn schoonmoeder ons. Alleen niet op de manier die je bij kerst zou verwachten. Ze weet zichzelf elk jaar te overtreffen in haar onsympathieke gedrag. De eerste kerst samen gingen we gourmetten. Toen ik op de wc zat, vertelde ze de rest van de familie dat ze me niks gunde en vond dat ik mijn man slecht verzorgde. De kerst daarop haalde ze Chinees in huis, zogenaamd omdat ze het zo gezellig vond. Inderdaad, lekker knus met al die plastic bakjes! Weer een jaar later vergat ze naar eigen zeggen dat we zouden mee-eten. We gingen uiteindelijk maar naar de Mac met schoonzus en zwager. De overtreffende trap volgde onze vierde kerst samen: we kregen een aanzienlijk geldbedrag onder voorwaarde dat we nu niks lelijks meer zouden zeggen.

Tja en toen werd onze zoon Tom geboren. Je denkt dan misschien dat oma wel zal bijdraaien, maar niks bleek minder waar. Naast een gebrek aan interesse naar hun eerste kleinkind, gingen ze rond kerst ook een weekje weg. Nu had ik daar natuurlijk geen problemen mee, we zagen ze na de jaarwisseling wel. Het kwam ons beter uit om 1 januari langs te komen in plaats van de tweede, zoals afgesproken. Dat viel niet best: we werden koud onthaald, mij negeerden ze zelfs compleet. Voor mij was de maat vol. Het contact staat op een laag pitje en wat mij betreft blijft het daar, ik laat me niet langer beledigen omwille van de lieve vrede!’

Een diep glaasje

Wendy: ‘Een paar jaar terug ging ik stappen met een vriendin in Den Haag op Tweede Kerstdag. Hartstikke gezellig, al moest zij de dag erop werken. Ik besloot me in te houden, maar gaandeweg werd de avond steeds leuker en op een gegeven moment voelde ik hem behoorlijk zitten. Op zich geen probleem, tot we terugreden naar huis. De eerste bocht die ze maakte, riep ik keihard dat ze moest stoppen. Ik kon net op tijd de autodeur opengooien. Niet echt mijn beste moment, sindsdien hou ik me met de feestdagen in!’

Spannende kerstmuts

Fleur: ‘Op mijn negentiende ging ik voor langere tijd naar het buitenland. Via Skype had ik contact met het thuisfront. Met kerst verraste een scharrel me ongevraagd met een striptease. Op de webcam zag ik hoe hij langzaam toewerkte naar het hoogtepunt van de ‘verleiding’: die kerstmuts als laatste bedekking van zijn lichaam. Hilarisch! In eerste instantie wilde ik hem de vernedering besparen en liet hem zijn gang gaan, tot ik echt mijn lachen niet langer kon inhouden. Ik heb nog nooit zo snel een laptop dichtgeklapt!’

Wat zijn jouw meest hilarische, verschrikkelijke of bijzondere kerstverhalen?


De foto van deze bijzondere Kerstman is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

7 Replies to “5 bijzondere kerstverhalen: over stripteases en foute truien

  1. Haha wat een leuke blog! 3 jaar geleden kookte ik het kerstdiner, als verassing stond familie uit Denemarken voor de deur. Hartstikke leuk! Totdat er vreemd werkt gekeken naar de schaal met ovenaardappeltjes mét schil uit de oven. Er werd gelijk vies gekeken, onderling blikken geworpen en in het deens gepraat. Na uren in de keuken en swoegend door een overvolle supermarkt had ik het toen echt gehad! Ik riep: hier eten we gewoon wat de pot schaft! De hele avond is de sfeer niet al te prettig geweest.

    1. Oef! Kan ik me zo goed voorstellen, wat een reactie… Jammer dat het zo is gelopen! En vooral omdat die aardappeltjes met schil juist zo lekker zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge